Yritys

Flow Control Oy yrityksenä

Liiketoiminta

Flow Control Oy on suomalainen paperi-, sellu- ja kemianteollisuudelle sekä alan laitevalmistajille virtausmittareita ja kiertovoitelujärjestelmiä valmistava yritys.

Tiivistevesi- ja kiertovoitelujärjestelmien kuntokartoitukset ovat myös toimintamme osa-alue. Toimialamme kilpailussa menestymme vahvalla tietotaidolla sekä joustavilla, ”avaimet käteen” -periaatteella toteutettavilla järjestelemien kokonaistoimituksilla. Asiakkaiden korkeisiin laatuvaatimuksiin vastaamme innovatiivisella, ennakoivalla ja laatutietoisella toiminnalla.

Asiakasryhmät ja markkina-alueet

Kohderyhmänä ovat alan laitevalmistajat ja loppukäyttäjät. Toimitamme virtausmittareita asiakkaille ulkomaille mm. Venäjälle, Kiinaan, Taiwaniin, Ranskaan, Ruotsiin ja Keski-Eurooppaan.

Historia

Flow Control toiminta aloitettiin Muuramessa vuonna 1995, jossa nykyisinkin tuotanto sijaitsee. Yhtiön perustajalla Teuvo Huhtalalla on yli 40 vuoden kokemus kehitystyöstä ja virtausmittareiden valmistuksesta. Flow Control Oy:n vuonna 1995 perustanut Huhtala on kehittänyt useita patentoituja ratkaisuja ja saanut Keksintösäätiön tunnustuspalkinnon kehittämistään mittareista; ne ovat edelleenkin tuotannossa.

Ympäristö

Ympäristön suojelu on merkittävä asia ja kuuluu oleellisena osana Flow Controlin toimintaan. Käytämme sopivia raaka-aineita ja tuotantotapoja kuormittaaksemme ympäristöä mahdollisimman vähän. Tiivisteveden valvontalaitteemme mm. Multi FlowUnit auttaa optimoimaan tiivistevesijärjestelmien veden kulutusta. Tämä vähentää huomattavasti kulutetun veden, kuten myös tiivistämisessä syntyvän jäteveden määrää. Tuotteitamme on kehitetty koko ajan paremmiksi vastaamaan muuttuvia asiakasvaatimuksia. Näin toimimme myös ympäristön kanssa; olemme valmiita vastaamaan luonnon haasteisiin tulevaisuudessakin.

Hallitsemiamme osa-alueita ovat erilaisten järjestelmien asennukset:

  • Kiertovoitelu

  • Tiivistevesi

  • Pneumatiikka

  • Rasvavoitelu

  • Hydrauliikka

Asiakaskuntamme vaatii nopeaa ja laadukasta palvelua. Moderni asennuskalustomme sisältää hydrauliset putkentaivutuslaitteet, hydrauliset pienputkien ”neppauslaitteet” sekä hydrauliset esiasennuslaitteet kaikille putkiliitoksille.